top of page
Zeliščarski krožek

Zeliščarski krožek je potekal junija in julija 2019. Glavni cilj krožka je bil poglobiti zanimanje za zdravilne rastline ter spodbuditi udeležence k prenosu znanja na mlajše generacije, pri tem smo se osredotočali na prepoznavanje in pravilno uporabo zdravilnih zelišč; nabiranje zdravilnih zelišč; uporabo zelišč v naravni kozmetiki (izdelovanje kremic, tinktur); prepoznavanje invazivnih rastlin; kategorizacijo rastišča zelišč; organizacijo razstave zelišč za širšo javnost. Srečevali smo se na ekološki kmetiji, vzorčnem zeliščnem vrtu društva Melisa v Zgornji Koreni, na okoliških travnikih in v gozdovih.

Kuhajmo sezonsko

Glavni cilj krožka je bil osveščanje o pripravi zdrave sezonske in regionalne hrane, uravnotežene prehrane s poudarkom na odgovornem odnosu do sebe, svojega zdravja in okolja ter odgovornega ravnanja s hrano, preizkušanje receptov, razvijanje receptov, izbor najboljših regionalnih in sezonskih receptov.

Skupaj z udeleženci smo začetku krožka zastavljene cilje ovrednotili, analizirali in morebiti dopolnili. Pri navedenih ciljih, smo odvisno od interesov in potrebe skupine skupaj določili najpomebnejše.

 

Pri izvajanju obeh krožkov sem uporabljala metode neformalnega učenja, ki so participativne, raznolike, predvsem pa usmerjene v skupinsko učenje in temeljijo na izkušenjskem učenju.

Unbenannt.JPG
Studijski.JPG
Logo_ACS.png
bottom of page